Українська правда

Долгополов: Поки я граю за Україну

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2011, 08:15

Українець Олександр Долгополов, що поступився в першому колі турніру в Санкт-Петербурзі, все ж задоволений сезоном попри останні невдачі, а щодо ігор у Кубку Девіса - просто вони наразі не є пріоритетними.

"Наприкінці року важко себе мотивувати. Плюс в цьому році я зіграв дуже багато для себе турнірів, в наступному постараюся грати менше. Я не показав потрібного тенісу, суперник краще зіграв у важливих моментах. Тому такий рахунок", - прокоментував він поразку.

Я нормально себе почував на цьому покритті. Я був не досить сконцентрований, не повністю в грі. На такому рівні складно грати, коли ти не повністю на корті", - продовжив Долгополов.

За його словами, загалом сезоном тенісист задоволений, свою мету - закріпитися в топ-20, виконати вдалося - про це можна говорити майже напевно.

"Зміна громадянства? Поки я граю за Україну. Ніяких інших новин немає. У Кубку Девіса я не виступаю і поки не планую. Зараз нічого нового сказати не можу, це особливо не обговорюється. Я більше сконцентрований на особистих турнірах", - підкреслив він.

"Чи теніс і політика пов'язані? Є країни, де за цим стежать. Аж до привітань від президента. Є країни, де тенісисти грають, але особливої ​​уваги не відчувають. В Україні це несильно розвинене, у нас немає жодного каналу, який транслював би теніс, мало хто знає про існування цього виду спорту. Якщо хтось хоче дивитися - потрібно купувати тарілку НТВ, а заплатити за неї може відсотків п'ять населення. Тому спорт особливо не розвинений, дивляться тільки футбол", - наводить слова тенісиста sports.ru.