Головне

Міністерство спорту скасувало медичні довідки для спортивних змагань та занять спортом

25.02.2020 19:19 5323 0
Міністерство спорту скасувало медичні довідки для спортивних змагань та занять спортом

Джерело - Чемпіон.

Володимир Бородянський підписав наказ "Про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих спортивних заходів".

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури, молоді та спорту України. 

Наказ встановлює порядок залучення медичних працівників до проведення фізкультурно-оздоровчих заходів та спортивних змагань, які визначають організатори відповідно до вимог відповідних міжнародних федерацій, та роботу медичних працівників у закладах фізичної культури і спорту. Також це передбачає скасування наказу Міністерства молоді та спорту та Міністерства охорони здоров’я від 27.12.2017 №5232/1746 "Про затвердження Положення про медичне забезпечення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, закладів фізичної культури і спорту", що встановлював монополію на отримання  довідок для допуску до масових змагань у спортивних диспансерах. 

Зараз документ передано до Міністерства охорони здоров’я України. Після підписання його всіма сторонами буде, нарешті, закрите питання з медичними довідками, яке кілька років викликало негативний резонанс. 

При цьому МКМС наголошує, що здоров’я кожної людини – це її власна відповідальність, а профілактичні медичні заходи є невід’ємною частиною супроводу занять спортом та участі у спортивних заходах. Тепер всі громадяни зможуть проходити медичні огляди в медичних закладах за місцем проживання чи в будь-якій зручній клініці.

Коментарі ()