Головне

П'ятьох стрибунів на батуті, які підтримують країну-агресора, допустили до змагань

Вони можуть виступити на Кубку світу
07.03.2024 19:10 10382 1
П'ятьох стрибунів на батуті, які підтримують країну-агресора, допустили до змагань

Російських та білоруських стрибунів на батуті, які підтримують війну в Україні, допустили на змагання під егідою Міжнародної федерації гімнастики. Мова йде про Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича.

Про це інформують НОК України та Міністерство молоді та спорту.

У тому числі гімнасти можуть виступити на Кубку світу, який відбудеться наприкінці березня у Німеччині.

"Зазначені спортсмени брали участь у низці пропагандистських заходів Кремля, змагалися на фоні банерів з військовою російською символікою та висловлювали публічно свою проросійську позицію", – пишуть у офіційному повідомленні.

Мінмолодьспорту, НОК України та Федерація гімнастики України звернулися до МОК і Міжнародної федерації гімнастики та вказали на порушення рекомендацій МОК про нейтралітет спортсменів з країн-агресорок, допущених до міжнародних змагань.

Українська сторона вказала у листі на докази щодо позиції гімнастів та звернулася з проханням переглянути рішення щодо цих спортсменів, оскільки це суперечить критеріям нейтральності, визначеним рекомендаціями МОК.

Нагадаємо, Міжнародна федерація дзюдо також порушує рекомендації МОК про допуск до змагань представників країн-агресорів.

Коментарі ()