Українська правда

Збірна України з гандболу звільнила тренера у день вирішального матчу у відборі на Євро-2024

Олександр Булава — 1 травня 2023, 17:10
Збірна України з гандболу звільнила тренера у день вирішального матчу у відборі на Євро-2024

Збірна України з гандболу змінила головного тренера команди у день вирішального матчу у відборі на чемпіонат Європи 2024 року.

Відбір на Євро-2024 збірна України провела під керівництвом тренера В'ячеслава Лочмана. Національна команда зіграла з ним п'ять матчів: після перемоги на старті українці програли чотири поспіль поєдинки.

У день гри проти Румунії - у неділю, 30 квітня, у збірній Україні повідомили про відставку Лочмана. Замість нього з командою у вирішальному поєдинку працював його помічник Вадим Бражник.

У федерації звільнення тренера у день гри пояснили необхідністю змін у команді.

"Ми не звинувачуємо у результатах збірної лише головного тренера. Нам необхідні зміни у національній команді. Ми повідомимо про них після завершення відбору на Євро-2024. Багато що залежатиме від результату матчу [проти Румунії], зокрема - майбутнє у збірній багатьох гравців", – сказав президент ФГУ Андрій Мельник.

Після зміни наставника Україна перемогла у вирішальному поєдинку відбору на гандбольний Євро. Однак зробила це з різницею у п'ять мʼячів (31:26) та залишилася на останньому місці у своїй групі.

Федерація гандболу України після завершення кваліфікації на чемпіонат Європи наразі не повідомила наступного тренера збірної.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!