Українська правда

МОК: Виконання місії щодо об’єднання світу в спортивних змаганнях не робить нас співучасником Росії

— 19 лютого 2023, 14:40
МОК: Виконання місії щодо об’єднання світу в спортивних змаганнях не робить нас співучасником Росії

Міжнародний олімпійський комітет надав відповідь щодо можливого повернення росіян та білорусів.

Про це йдеться у заяві МОК.

"Виконання своєї місії щодо об’єднання світу в спортивних змаганнях і дотримання Олімпійської хартії не робить МОК співучасником росії. Можна солідаризуватися з Україною та українською олімпійською спільнотою, не погоджуючись на все, до чого вони закликають".

Актуально: Кулеба: Лицемірство Баха і МОК просто жалюгідне

"Вже через кілька годин після початку російського вторгнення в Україну, яке підтримувала Білорусь, МОК був однією з перших міжнародних організацій, яка рішуче засудила вторгнення. На відміну від більшості інших глобальних організацій, вона також застосувала санкції до відповідальних держав і урядів".

Чекаємо росіян в Олімпійській збірній біженців МОК

"На сьогодні МОК підтримує близько 3 000 українських спортсменів, щоб вони могли продовжувати займатися спортом. Ця підтримка була нещодавно посилена, щоб мати сильну команду від НОК України на Олімпійських іграх-2024 та зимових Олімпійських іграх-2026".

Бах закликав Україну відмовитися від можливого бойкоту Олімпіади-2024

"НОК, національним федераціям та організаторам спортивних подій було запропоновано докласти всіх можливих зусиль для сприяння української підготовки та участі спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях. МОК непохитно стоїть на боці української олімпійської спільноти", - йдеться у відповіді комітету.

МОК (Міжнародний олімпійський комітет)