Українська правда

Беленюк - щодо допуску росіян: Немає жодної інформації з боку Бубки

— 9 лютого 2023, 21:41
Беленюк - щодо допуску росіян: Немає жодної інформації з боку Бубки

На МОК можуть вплинути рішення деяких міжнародних федерацій щодо допуску росії до змагань.

Про це заявив Олімпійський чемпіон з боротьби та народний депутат України Жан Беленюк.

"Я читав, що міжнародна федерація велоспорту підтримала цю історію. З матеріалів ЗМІ я дізнався, що вони вже затвердили допуск росіян на Кубок світу. Інформація йде з усіх боків, і я не можу зрозуміти, де там щось варте уваги, а де розмови на рівні чуток. Я бачу, що бажання повернути росіян у професійний спорт є. Треба працювати. Але з іншого боку, я хотів би зазначити, що я дивився трансляцію позачергової Генеральної Асамблеї НОК України і там виступав президент Паралімпійського комітету Валерій Сушкевич".

Актуально: Бах закликав Україну відмовитися від можливого бойкоту Олімпіади-2024

"Він сказав, що ми маємо паралельну історію з тим, як співпрацюють Паралімпійський комітет України та Міжнародний паралімпійський комітет. І в листопаді росію та білорусь взагалі позбавили членства в цій організації. І зараз немає жодної розмови не лише про те, щоб повернути спортсменів до змагань, а й про повернення цих країн до списку членів Міжнародного Паралімпійського комітету.

Мер Парижа виступила проти участі росіян в Олімпіаді-2024

"Тобто, ми маємо прецедент і організацію, де є абсолютно протилежний результат. Валерій Михайлович говорив, що цьому передувала серйозна кулуарна робота. Попри великий тиск Міністерства закордонних справ рф, яке продзвонювало всіх членів і просило не підтримувати це рішення, вони домоглися усунення Росії та Білорусі з участі у цьому комітеті. Це говорить про те, що, якщо працювати, то буде результат".

Верховна Рада звернулася до МОК з закликом відсторонити росіян від Олімпіади

"На жаль, немає жодної інформації з боку Сергія Назаровича Бубки, бо це впливова людина на тому рівні, і вона допомогла б Україні", - сказав Беленюк.

Жан Беленюк МОК (Міжнародний олімпійський комітет)