Головне

Дуброва: Якщо росіян та білорусів допустять до змагань - будемо їх бойкотувати

28.01.2023 06:34 1334 0
Дуброва: Якщо росіян та білорусів допустять до змагань - будемо їх бойкотувати

Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва негативно ставиться до можливого повернення росіян та білорусів на міжнародні змагання.

Про це заявив сам фахівець.

"Поки що я не маю інформації, що їх кудись допустять. Інформації, що [це відбудеться] на найближчих змаганнях, [немає]. Зараз ми у Португалії, наступного тижня - у Парижі, а в лютому - в Ізраїлі. Там їх не буде. Як буде далі, поки що невідомо.

Звісно, остаточне рішення буде за керівництвом Федерації [дзюдо України]. Але зараз позиція, думаю, буде така ж, як і була: якщо росіян та білорусів допустять до змагань - будемо їх бойкотувати.

У Міжнародної федерації стала позиція: вона однією з перших зробила допис на своїй сторінці, а Маріус Візер, президент федерації, заявив, що підтримує рішення МОК, що спортсмени мають змагатися, що вони ні до чого, що не брали зброю в руки. Тобто такий дешевий популізм - немає сенсу щось доводити.

Заяв російських та білоруських дзюдоїстів проти війни зовсім немає. Ті спортсмени є білорусами, але вони вже покинули територію Білорусі і зараз проживають за кордоном. Жоден з них не висловився проти війни, а більшість, як і у нас, є представниками силових структур", - сказав Дуброва.

Коментарі ()