Головне

Подкопаєва: Ми не можемо дозволити росіянам змагатися під час війни

26.01.2023 14:21 1173 0
Подкопаєва: Ми не можемо дозволити росіянам змагатися під час війни

Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики 1996 року Лілія Подкопаєва звернулася до Міжнародного олімпійського комітету та міжнародних спортивних федерацій.

Відповідний пост вона зробила в соцмережах.

"Майже рік тому, 24 лютого 2022 року, росія незаконно вторглася в незалежну Україну і розпочала жорстоку та неспровоковану війну. Геноцид триває, а російським громадянам дозволено вільно подорожувати, залишати свою країну та займатися повсякденним життям без занепокоєння чи вини".

  Беленюк: Коли українців атакують ракетами, МОК шукає шлях для повернення росіян

"Це жахливо та обурливо, що МОК дозволяє російським та білоруським спортсменам виступати на майбутніх Олімпійських іграх під нейтральними прапорами. Спорт - це все, що завгодно, але не нейтральність. Він наповнений політикою більше, ніж будь-хто це визнає. Ми не можемо дозволити їхнім спортсменам змагатися під час війни, що триває".

  Олімпійський комітет Азії запросив росіян взяти участь в Азійських іграх

"На росію необхідно чинити тиск з усіх боків, щоб вона якнайшвидше припинила війну та залишила Україну. Закликаю всі НОК та спортивні комітети світу не підтримувати дозвіл на участь росіян та білорусів в Олімпійських іграх поки триває війна".

  Європейські країни можуть бойкотувати Олімпіаду-2024, якщо Росії дозволять брати участь у змаганнях

"У нас є моральний обов’язок зберігати цілісність спорту через гуманність та співчуття. Ми маємо моральний обов’язок робити те, що правильно, а не що легше чи політкоректніше. Навіть найкраща гра у світі не цінніша за людське життя", - написала Подкопаєва.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений LiliyaPodkopayeva (@podkopayeva_official)

Коментарі ()