Українська правда

Плотницький: Найбільша помилка - що ми втратили віру в себе

— 8 вересня 2022, 12:34
Плотницький: Найбільша помилка - що ми втратили віру в себе

Гравці збірної України з волейболу віддали усі сили в матчі зі Словенією в чвертьфіналі чемпіонату світу (3:1).

Про це розповів капітан команди Олег Плотницький.

"У словенців значно кращий прийом, ніж у нідерландців - там можна було більш розгулятися, тут треба було ще більше ризикувати. Там грав один гравець, а тут гра будується на усіх гравцях. Найбільша помилка - що ми втратили віру в себе. Думаю, це за рахунок того, що нема досвіду. Один-два м’ячі вони дістають, виграють - воно так тебе дістає всередині, що ти думаєш: "Ну як так".

Актуально: Словенія - Україна 3:1: огляд матчу ЧС-2022

"З цим не вміємо боротися, але думаю, що рік-два - і нормально. Думаю, запам’ятається не тільки чемпіонат, а усе літо. Ми були разом усе літо - перший раз в історії таке, напевне. Ми настільки звикли один до одного, вивчили один одного, навчилися грати як команда. У важкі моменти, легкі, хороші, погані - і це дуже круто. Я сподіваюся, що так далі буде".

Читайте: Збірна України вперше в історії потрапила у ТОП-15 світового рейтингу

"Нікому не має бути соромно за нас, нам точно ні. Ми залишили усе, що могли на майданчику. У більшій частині я щасливий, як це все пройшло, як зіграли. Найобразливіше, що залишається трохи - і це трохи... Чи може ми недопрацьовуємо, чи може не заслуговуємо - стається як стається", - сказав Плотницький.

Олег Плотницький Збірна України з волейболу Чемпіонат світу з волейболу-2022