Головне

Беленюк: Потрібно зробити все, щоб Новіков залишився в Україні

Жан Беленюк прокоментував можливу зміну громадянства Семеном Новіком
19.11.2021 17:12 1471 0
Беленюк: Потрібно зробити все, щоб Новіков залишився в Україні

Спортивні функціонери в Україні мають зробити все, щоб борець Семен Новіков залишився виступати під українським прапором.

Про це розповів олімпійський чемпіон Жан Беленюк.

"Робити такі подарунки іншим країнам точно не в наших інтересах. Україна вже вклала у Семена значні ресурси, якщо порахувати кількість зборів та змагань. Федерація спільно з Міністерством спорту та іншими стейкхолдерами має зробити все, щоб він залишився. Погано, коли спортсмени взагалі думають про те, щоби покинути збірну. Це безперечно непростий вибір для кожного. Якщо вони на це йдуть, то мають бути суттєві мотиви.

Не володію всією інформацією – не знаю, чи велися переговори, чи були якісь запрошення. Я прочитав цю історію, і вона стала для мене несподіванкою. Вже поспілкувався з головним тренером збірної України Володимиром Шацьких та виконувачем обов'язків президента асоціації Юрієм Копитком, які зацікавлені в тому, щоб Семен залишався. Загалом, у цьому зацікавлені усі, хто опікується проблемами українського спорту.

Знаю, що у Семена зараз непростий етап – така сама травма плеча, яка була у мене перед Олімпіадою. Його прооперували. Можливо, це ще якимось чином психологічно впливає та демотивує. Це складна ситуація, в якій потрібно глибоко розумітися, щоб зрозуміти всі його мотиви.

Всі розуміють, що Новіков – сильний спортсмен, який може багато зробити для української греко-римської боротьби. Його потрібно вислухати та зрозуміти, в чому річ", - вважає Беленюк.

Раніше повідомлялося, що Новіков змінив спортивне громадянство.

Коментарі ()