Головне

Олімпійська чемпіонка відмовилася від українського громадянства

Фігуристка Оксана Баюл з 1994 року живе в США
22.08.2021 10:54 127663 16
Олімпійська чемпіонка відмовилася від українського громадянства

Джерело - Чемпіон.

Перша олімпійська чемпіонка незалежної України фігуристка Оксана Баюл вирішила змінити громадянство.

Про це повідомляє журналістка Марічка Падалко.

"Перша олімпійська чемпіонка Оксана Баюл вирішила вийти з українського громадянства, яке вона зберігала по сьогоднішній день, хоча з 1994 року живе в США. Причини цього рішення, звісно, мені невідомі. Але те, чому це сталося напередодні ювілею країни, для куди її жодним чином не покликали і не відзначили, мені очевидні", - зазначила Падалко.

"Я роблю це. Я дуже схвильована, США. Прийшов час. Конституція України проголошує, що в Україні дозволено лише єдине громадянство… Відповідно до законодавства України, якщо громадянин України набуває громадянства іншої держави, така особа все ще визнається громадянином України у правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства", - пояснила Баюл.

Зазначимо, що можливість відмовитися від громадянства України регулюється Законом Про громадянство України. Можна втратити його добровільно, висловивши бажання або за ініціативою держави. У випадку Баюл, вочевидь, має місце добровільний вихід з громадянства України - зацікавлена ​​особа пише спеціальну заяву про вихід з громадянства України.

Раніше, Баюл звинуватила російську фігуристку у плагіаті.

Коментарі ()