Головне

Вперше в Україні обдаровані діти-спортсмени з інвалідністю отримали іменні стипендії

28.08.2019 17:21 2239 0
Вперше в Україні обдаровані діти-спортсмени з інвалідністю отримали іменні стипендії

Джерело - Parimatch.

28 серпня, у Klitschko Expo відбулася презентація благодійного фонду Parimatch Foundation і його першої ініціативи "Так, я можу!", реалізованої спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України. 15 обдарованих дітей отримали іменні стипендії на суму понад 1 млн гривень.

За інформацією Національного комітету спорту інвалідів України, сьогодні близько 40 000 чоловік з інвалідністю беруть участь у різних формах фізкультурно-реабілітаційної й спортивної роботи, серед них - понад 6000 дітей. Багато чемпіонів і призерів різних змагань в майбутньому стають чемпіонами і призерами Паралімпійських, а також Дефлімпійських ігор. Підтримка цих талановитих дітей є особливо важливою напередодні їх потрапляння в національні збірні команди.

Саме тому Parimatch Foundation спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України ініціювали створення комплексної програми підтримки талановитих спортсменів-дітей з інвалідністю. Це перший випадок в історії незалежної України надання спонсорської допомоги такого роду.

15 дітей з різних регіонів України будуть цілий рік отримувати іменні стипендії в розмірі від 5 до 8 тисяч гривень. Загальна сума допомоги складе 1 млн. 164 тис. Грн. На розмір стипендії не будуть впливати додаткові відрахування, так як Фонд бере на себе також і оплату податків.

Представник Parimatch Foundation Вадим Місюра презентував напрямки роботи фонду і наголосив на важливості допомоги обдарованим дітям з інвалідністю: "Наш фонд планує реалізацію масштабних проектів у чотирьох напрямках: спорт, освіта, екологія, здоров'я і благополуччя дітей. Ми плануємо розвивати ініціативи, здатні в корені змінити життя нашої країни і кожного українця. Ми не думаємо про майбутнє ми його створюємо! Саме тому ми з гордістю надали допомогу обдарованим дітям з інвалідністю в спорті. Національний комітет спорту інвалідів України - найбільш успішна спортивна організація в Україні, яка виховала сотні спортсменів світового рівня. Упевнений, що наша допомога стане одним з цеглинок для фундаменту майбутніх перемог цих дітей на найважливіших в світі змаганнях - Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич прокоментував важливість ініціативи: "Знаєте, сьогодні - унікальна для нас усіх подія - відтепер починає роботу проект Parimatch Foundation з символічним для нас назвою:" Так, я можу!", перша ініціатива, якого реалізується спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України та важливо, що вона спрямована саме на дітей з інвалідністю, які проявили свій талант в спорті. Віримо, що в найближчому майбутньому ми станемо свідками тріумфального виступу цих дітей на п'єдесталах європейських і світових чемпіонатів, Паралімпіад і Дефлімпіада. Нехай кожна талановита в спорті дитина з інвалідністю скаже сьогодні собі: "Так, я можу"!

Загальний список лауреатів:

Борисенко Олександра;

Бринза Діана;

Гаража Герман

Добровольська Лілія;

Золотова Зоряна;

Колесніченко Марія;

Коновальчук Анастасія;

Короленко Єлизавета;

Куликов Іван;

Лалетіна Анастасія;

Мичка Роман;

Самороков Станіслав;

Федоренко Софія;

Фурман Марія;

Черноморова Софія.

Довідка

Parimatch Foundation - міжнародний благодійний фонд, покликаний об'єднати бізнес, державний сектор і громадські організації навколо вирішення конкретних соціальних проблем. Основна місія фонду - сприяння у поліпшенні добробуту і здоров'я суспільства через освіту та залучення людей до занять спортом, а також - боротьба з ізоляцією і бідністю.

Національний комітет спорту інвалідів України (НКСІУ) - найбільша і найуспішніша фізкультурно-спортивна організація України, що займається розвитком паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні і виконує роль Національного паралімпійського комітету на міжнародному рівні, створенням умов для занять фізичною культурою і спортом людей з інвалідністю та фізкультурно -спортивної реабілітацією, включаючи дітей з інвалідністю, а також забезпеченням успішного виступу українських спортсменів у Паралімпійських, Дефлімп ійскіх іграх та інших міжнародних змаганнях, що проводяться під патронатом Міжнародного паралімпійського комітету та Міжнародного олімпійського комітету.

Коментарі ()