Головне

Українські сквошисти здобули дві медалі на міжнародному турнірі

27.07.2018 21:46 1317 0
Українські сквошисти здобули дві медалі на міжнародному турнірі
Зліва Надія Усенко

Нещодавно в Амстердамі (Голландія) відбувся гранд-фінал турніру супер-серії зі сквошу серед юніорів DJO2018, де українські сквошисти здобули золото та срібло.

Україну на змаганнях представляли 6 спортсменів.

Найкраще виступили представниці вікової категорії до 19 років - Надія Усенко та Аліна Бушма. Надія здобула турнірне золото, Аліна – срібло.

Багаторазова переможниця європейських турнірів, чемпіонка України зі сквошу і другий номер європейського рейтингу Надія Усенко додала титул чемпіонки Голландії до своїх чемпіонських регалій.

Українка послідовно перемогла суперниць з Франції Lea Barbeau і США Serena Daniel. У півфіналі Надія Усенко здолала англійку Eve Coxon, а у фіналі завдала поразки вітчизняній суперниці Аліні Бушмі.

Вісімнадцятирічна киянка Аліна Бушма, п'ятнадцятий номер європейського рейтингу, призерка турніру Dutch Junior Open в категорії GU13 вперше виступала в самій дорослій категорії на турнірі в Амстердамі.

На цей раз Аліна була сильнішою за своїх суперниць з Голландії Daniek Krukkert та Gabi Fritsche. Потім спортсменка з легкістю здолала  Fleur Maas, третій номер європейського рейтингу, обігравши голландку в 4-х геймовому матчі.

Однак, в українському фіналі спортсменка поступилася капітану жіночої збірної Надії Усенко.

Юніори беруть приклад з більш досвідчених спортсменок, тому в інших категоріях теж є хороші результати.

Найбільш вдалими стали ігри наймолодшої спортсменки збірної України Юлії Жуковець (GU17) - у сквошисткі шістнадцяте місце. У Юлія Лаукарта (BU17), Влади Твердохліб (GU15) та Дар'ї Смирнової (GU17) 48, 28 і 29 місця, відповідно.

 

Коментарі ()