Головне

Збірну Росії не допустили до Паралімпійських ігор в Ріо

07.08.2016 19:09 1940 0

Міжнародний паралімпійський комітет (IPC) прийняв одноголосне рішення про відсторонення російських спортсменів від Паралімпійських ігор- 2016 в Ріо-де-Жанейро.

Про це заявив глава IPC Філіп Крейвен.

"Рада IPC винесла одноголосне рішення: ПКР не може нині забезпечити повне наслідування антидопінгового кодексу, і в результаті цього ми вирішили усунути ПКР негайно.
Це означає, що ПКР втрачає усі привілеї членства в IPC. Це означає, атлети РФ не можуть брати участь в наших змаганнях, Росія не зможе виставити атлетів на Паралімпіаді в Ріо.

ПКР був проінформований про це рішення, яке накладає на наші плечі величезну ношу", - цитує Крейвена Р-спорт.

Нагадаємо, що Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чолі з Річардом Маклареном 18 липня в Торонто за підсумками власного розслідування заявила, що в Росії діяла керована державою система із застосуванню допінга. У доповіді йшлося про 35 зниклих позитивних проб в паралімпійському спорті в період між 2012 і 2015 роками.

Пізніше IPC оголосив, що доповідь Макларена може спричинити санкції щодо Паралімпійського комітету Росії (ПКР) на час проведення Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро.

WADA рекомендувало IPC усунути ПКР від участі в Іграх- 2016, які пройдуть з 7 по 18 вересня.

Коментарі ()