Українська правда

Євро-2016. 2-й тур. Група A. Румунія - Швейцарія 1:1. Нічия, яка задовольнила обидві команди

Сергей Шемшученко — 15 червня 2016, 21:32

Збірні Румунії та Швейцарії зіграли внічию у 2-му турі чемпіонату Європи 2016 року у Франції. І якщо дивитися на турнірне становище, то обидві команди можуть бути задоволені такому підсумку. Швейцарці, набравши 4 очки, на відсотків 90 гарантували собі місце у плей-офф. Водночас румуни цілком можуть отримати перепустку у наступний раунд, якщо в останньому турі виграють в аутсайдера - збірної Албанії.

"Наті" з перших хвилин пішли в атаку та показали, що вони є фаворитами звітного протистояння. Двічі парнери знаходили у штрафному майданчику Сеферовича, але він реалізувати хоча б одну нагоду так і не зміг. Спочатку Гаріс не поцілив у дальній кут, пробивши повз стійку, а з другою його спробою впорався Тетерушану.

Станку відкриває рахунок. Світлина uefa.com

Румуни, було видно, відразу дали згоду на нічийний результат - нічого не мали проти того, що суперник володіє ініціативою. Особливу увагу вони приділили увагу обороні власних воріт.

А в одній з небагатьох контратак "онукам графа Дракули" пощастило заробити пенальті. Ліхтштайнер у боротьбі за м'яч притримав Кіпчу, а Богдан Станку впевнено реалізував 11-метровий, забивши свій другий гол на турнірі (перший у ворота збірної Франції він також провів з пенальті).

"Годинникарі" відразу ж кинулися відіграватися. Тетерушану потягнув дальній красивий удар Шера. Згодом воротар румунів забрав постріл Родрігеса зі штрафного. І якщо у першому таймі забити їм не вдалося, то на початку другого Адмір Мехмеді зрівняв рахунок, виявившись найрозторопнішим на підбиранні після не зовсім вдалої подачі з кутового.

Світлина uefa.com

Владімір Петкович, відчувши, що можна вирвати перемогу, випустив Емболо замість Сеферовича. І варто сказати, що Брель відчутно додав активності команді попереду. Він на пару з Джемайлі та Шакірі закручував шиї гравця у жовтій формі, але до другого взяття воріт, на жаль для прихильників збірної Швейцарії, так і не дійшло.

Збірна Румунії припинила переходити в атаку хвилині на 70-ій, коли відбувся останній удар у ствір воріт Зоммера. Ян потягнув дальній постріл Торже зі штрафного. "Наті" ще хвилин 15 поатакували, після чого вирішили, що нічийний підсумок і їм підходить, тому у завершальні хвилини у команд і шансів не було - бойова мирова.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Румунія: Третє пришестя Ангела Йорденеску

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швейцарія: Без Фрая, але з Шакірі