Українська правда

Фоменко назвав чітке завдання збірної України на Євро-2016

Сергей Шемшученко — 25 грудня 2015, 18:31

Завдання збірної України на Євро-2016 - мінімум вихід із групи.

Про це заявив головний тренер збірної України Михайло Фоменко, який у інтерв'ю Ukrfootball.ua розповів про майбутню підготовку до Євро-2016 та поділився думками щодо натуралізації іноземних футболістів.

"Ситуація ось яка: з валлійцями та кіпріотами зустрінемося, ви знаєте, в березні, по тому беремо двомісячну паузу, а на зборі безпосередньо перед Євро проведемо три спаринги", - повідомив тренер.

"Натуралізація іноземців? Спробую відповісти так, аби більше ні ви, ні ваші колеги не поверталися до цієї теми. На мою думку, зацікавлення повинно йти від самого легіонера, причому, кажучи "зацікавлення", маю на увазі не якісь чутки, балачки, словом, неофіційні речі", - сказав він.

На думку Фоменка, повинна бути письмова заява на адресу ФФУ, а також державних органів, які займаються такими клопотаннями.

"Переконаний: повинна бути письмова заява на адресу ФФУ, а також державних органів, які займаються такими клопотаннями. За три роки, відколи треную збірну, нічого схожого не було! Ні від тих гравців, яких ви згадали, ні від інших, яким ЗМІ приписували інтерес до українського паспорта", - заявив фахівець.

"Наприклад, Луїса Адріано. Серйозною справою треба серйозно займатись", - додав він.

Розповів Фоменко і про завдання збірної України на Євро-2016.

"Який результат на галльських полях забезпечить повторне продовження трудових угод? А я звідки знаю! Хотів би знати, та не можу. Завдання в нас чітке - вихід із групи. Навряд чи зумію щось до цього додати", - підкреслив Фоменко.

Нагадаємо, у ФФУ продовжили угоду з Фоменком і визначилися з тренерами "молодіжок".

Раніше тренер повідомив, що збірна планує зігри три-чотири спаринги за півроку.

Михайло Фоменко. Світлина Футбол24