Українська правда

ЧС-2014. Група H. Південна Корея - Бельгія 0:1. 100-відсотковий показник дияволів

Сергей Шемшученко — 26 червня 2014, 23:02

Збірна Бельгї з першого місця вийшла до плей-офф ЧС-2014. У поєдинку з Кореєю, який з урахуванням результату гри Росії та Алжиру "дияволи" могли навіть програти, бельгійці все ж забили один м'яч, і закрили груповий етап зі 100% результатом.

Загалом, матч суперники видали рівний, про що свідчить статистика володіння м'ячем - 51% на 49%, та кількість ударів по воротах - 18-16 (влучні спроби - 12-11). Хоча, при цьому варто відзначити, що весь другий тайм бельгійці відіграли у меншості через безглузде вилчення Дефура в кінцівці першої сорокап'ятихвилинки.

Але чисельна перевага азіатів аж ніяк не вплинула на малюнок гри - команди грали на рівних, а перемогу бельгійці змогли оформити лише на 78-й хвилині. Вертонген проявив себе як справжній форвард, і опинившись в потрібному місці у потрібний час, результативно зіграв на добиванні.

Корея продовжувала штурмувати ворота суперника в надії на гол престижу. В кінцівці поєдинку в штрафному бельгійців одна за одною виникали "пожежі", однак вдала гра Куртуа і оборони європейської збірної змогла зберегти свої ворота "сухими".

У підсумку, Корея лише з одним очком у активі залишає турнір, а на бельгійців у 1/8 фіналу чекає збірна США, яка неочікувано залишила за бортом плей-офф міцну Гану та технічну Португалію.