Українська правда

ЧС-2014. Група G. США - Німеччина 0:1. Результат, який задовольнив обидві команди

Сергей Шемшученко — 26 червня 2014, 21:12

Збірна Німеччини здобула свою другу перемогу на ЧС-2014. У матчі 3-го туру підопічні Йоахіма Льова з мінімальним рахунком переграли національну команду США. Характерно, що ця зустріч могла стати просто формальністю, якби Німеччина виграла у Гани, а збірна США здолала Португалію. Втім, інтрига в групі G зберігалась до останніх хвилин, а коли стало відомо, що Португалія у паралельному матчі не змогла забити достатню кількість голів Гані, то матч знову перетворився у формальність.

Німеччина з перших хвилин матчу захопила ініціативу, і перший удар по воротам Ховарда глядачі побачили вже на 2-й хвилині, коли після скидки Боатенга зльоту пробивав Подольськи. Німці так і продовжили більше атакувати флангами, де дуже активним себе проявив Джером Боатенг, який непогано виконував навіси і простріли у карний майданчик Ховарда, але голкіпер США з цими передачами проблем не мав. Варто також зазначити, що американці грамотно діяли у захисті. Особливо помітними були вдалі дії захисника Гонсалеса, який не один раз виручав своїх партнерів по команді.

Щодо гри США попереду, то контратаки у підопічних Клінсманна виходили гострими і швидкими, але до реальної загрози воротам Нойєра справа не доходила. Хороший момент на 19-й хвилині мав Бізлі, однак його удар з лінії карного вийшов слабким і дуже неточним. Варто згадати і непоганий постріл з-за меж карного від Зусі, але м'яч пішов трохи вище воріт Нойєра. На цей момент німці відповіли ударом з 10 метрів від Месута Озіла, але Ховард у класному стрибку загрозу нівелював. У підсумку на перерву команди пішли без забитих м'ячів.

По перерві Льов змінив непомітного у першому таймі Подольськи на Мірослава Клозе. Найкращий снайпер "Бундестіму" на чемпіонатах світу у парі з Мюллером значно пожвавив гру команди попереду. У підсумку вже на 55-й хвилині матчу Томас Мюллер таки відкрив рахунок у матчі. Удар головою від Мертезакера після кутового Ховард парирував, однак м'яч відскочив до Томаса, який потужним ударом з лінії карного майданчика таки увігнав "снаряд" у дальній кут воріт американського голкіпера.

Після голу Німеччина збавила оберти і грала дуже спокійно. Довгий час підопічні Льова нічого не дозволяли американцям створити біля своїх воріт, та й самі номінальні господарі події не форсували, певно вже знали, що Португалія потрібного результату у матчі з Ганою не доб'ється. Лише в компенсований час "зоряно-смугасті" створили два небезпечних моменти, але не скористалася ними. У підсумку Німеччина довела справу до перемоги і вийшла у плей-офф з першого місця, другими фінішували футболісти США.