Українська правда

ЧС-2014. Група G. Португалія - Гана 2:1. А якби Роналду все забив?..

Сергей Шемшученко — 26 червня 2014, 21:02

Збірна Португалії, незважаючи на статус фаворита групи G на ЧС-2014, перед останнім туром опинилася у незручному становищі. У піренейців після розгромної поразки від Німеччини та нічиєї із США, яку вони вирвали на останніх секундах, залишалися примарні шанси на продовження боротьби. Португальці прямо залежали від паралельного поєдинку між німцями й американцями.

Підопічним Паулу Бенту бажано було перемагати з якнайбільшим рахунком, адже різниця м'ячів у них лишала бажати кращого. І, звичайно ж, потрібно було, щоб Німеччина виграла у Штатів. Або ж навпаки. Правда, такий варіант адекватні вболівальники футболу розглядали як нереальний. А там уже потрібно було рахувати м'ячі.

У збірну Гани, при всій повазі до неї, якось не вірилося. Аура у стані "чорних зірок" в останні дні була незрозумілою. Там ледь не побилися гравці та представники тренерського штабу (або ж і побилися у підсумку, просто не стали про це повідомляти широкому загалу), після чого достроково з команди вигнали Мунтарі та Боатенга. Як виявилося, дарма. Це про недооцінку, бо у вищезгаданих гравців відібрали й акредитації на відвідування матчу.

Наперед забігаючи, зазначимо, що Німеччина у США виграла, тому шанс отримали й інші команди групи. Цей поєдинок повинен був стати бенефісом Роналду. Та став його особистою невдачею (чи то пак провалом)... За 90 з лишнім хвилин Кріштіану отримав чимало шансів, забивши лише одного разу. Цього дня фортуна не за плечима найкращого футболіста світу перебувала.

Уже на 5-й хвилині він, навішуючи з флангу, влучив у поперечину. Ближче до середини тайму Роналду головою з кількох метрів головою пробив у Дауда. Ще три реальні моменти нападник отримав під завершення другого тайму. Перший він забив, а от в інших двох епізодах м'яч магнітом тягнувся до рук воротаря. А пробий хоча б ще двічі повз голкіпера, і кінцівка була б ще більш неймовірнішою.

Гана свій шанс на виживання також мала. На 57-й хвилині піренейці пропустили контратаку, Асамоа з лівого флангу навісив точно на голову Гьяну, який зрівняв на той момент рахунок. Португалія ще не відійшла від нокдауну, як Гьян все з того ж лівого флангу знайшов голову Воріса, однак, як той промахнувся по воротам, залишилося невідомо.

Гана ще поатакувала за інерцією, проте втратила ініціативу, а після другого пропущеного м'яча лише кілька разів перейшла на половину поля європейців. На зустрічних курсах пройшли останні хвилини, та жодна з команд досягнути бажаного результату не змогла. Зате гра вийшла безкомпромісною та дуже цікавою. Та це вже історія...