Українська правда

ЧС-2014. Група E. Еквадор - Франція 0:0. Мінус Еквадор

Сергей Шемшученко — 26 червня 2014, 01:35

Збірна Еквадору зіграла внічию з командою Франції у заключному турі групи Е. На жаль, нічийного результату для підопічних Руеди виявилося замало, адже у паралельному матчі Швейцарія з рахунком 3:0 розбила Гондурас.

Команди розпочали матч на невисоких швидкостях, Франція вже з 5-ї хвилини прибрала ініцативу до своїх ніг, однак моментів на початку зустрічі створила небагато. На 11-й хвилині непоганий шанс відкрити рахунок мав Грізманн, однак його удар з-за меж карного пройшов біля стійки воріт Еквадору. Через чотири хвилини глядачі побачили і перший удар у рамку воріт - це Сіссоко приклався зльоту, втім, на цей раз удар прийшовся точно в руки Домінгесу.

Еквадор відповідав гострими контрвипадами, в одному з них Валенсія вивів фактично 1 на 1 Монтеро, але Льоріс вийшов з воріт і перехопив м'яч. За 6 хвилин до перерви французи знову мали забивати: Погба відгукнувся на навіс зі штрафного від Грізманна, виграв верхову боротьбу у суперника і пробив головою у ближню дев'ятку, однак Домінгес у стрибку перевів м'яч на кутовий.

Другий тайм розпочався для Еквадору з вилучення лідера команди Антоніо Валенсія, який грубо зіграв проти Люка Діня, сталося це на 50-й хвилині матчу. Через чотири хвилини після цього епізоду підопічни Руеди мали хороший момент відкрити рахунок, але у завершенні контратаки Нобоа з вбивчої позиції примудрився пробити повз ворота.

Пізніше латиноамериканці остаточно притиснулися до своїх воріт, усіма силами стримуючи атаки суперника. Випади Трикольорових були хоч і одноманітними, але досить гострими. Декілька моментів мав Бензема, коли пробивав з дальної дистанції, мав нагоду забити гол і Клод Жиру, який змінив на полі Матюїді, однак його удар головою парирував Домінгес. Не буду згадувати про дальні удари Поля Погба, які опинилися б точними хіба що в регбі.

У підсумку пробити Домінгеса французам не вдалося. На останніх хвилинах Еквадор всіма силами пішов на ворота Льоріса і провів декілька гострих атак, однак вони також виявилися нерезультативними - 0:0, яких виявилося замало для Еквадору, аби потрапити у наступний раунд ЧС.

ІВНПМО
1Франція32108-27
+12Швейцарія32017-66
-13Еквадор31113-34
4Гондурас30031-80