Українська правда

ЧС-2014. Група E. Гондурас - Швейцарія 0:3. Розгром від Шакірі

Сергей Шемшученко — 26 червня 2014, 01:16

Збірна Швейцарії у заключному матчі групового етапу розгромила Гондурас, і вийшла до 1/8 фіналу. Хет-трик Шакірі став яскравим свідченням того, що у плей-офф має грати саме команда Оттмара Хітцфельда, а не Еквадор, який розписав мирову з Францією.

Годинникарі після стартового свистка захопили ініціативу, і вже на 6-й хвилині зустрічі відкрили рахунок. Дальній удар Шакірі виявився занадто складним для голкіпера Гондурасу, і Швейцарія вийшла вперед.

Гондурас після пропущеного м'яча не опустив руки, а почав атакувати ще більш наполегливо, проте, окрім дальніх пострілів американська команда в атаці сьогодні більше нічим не запам'яталася. "Los Catrachos" вдавалося доставляти м'яч поближче до штрафного майданчика суперника, але завершального удару у них там не було.

А от Швейцарія, навпаки, продемонструвала відмінні реалізацію. Другий м'яч у воротах Валладареса опинився на 31-й хвилині, після того, як Шакірі реалізував вихід сам на сам після обрізки Гондурасу в центрі поля.

Але навіть і другий пропущений м'яч не вибив з колії команду Луіса Фернандо Суареса, якій у бажанні забити хоча б м'яч престижу дорікнути не можна. Однак, футбольний бог сьогодні відвернувся від Гондурасу, і попри всі старання, м'яч ніяк не йшов у сітку воріт суперника.

Швейцарія ж продовжила парад забитих м'ячів Джердана Шакірі, який на 71-й хвилині після асисту Дрмича поставив крапку у сьогоднішньому протистоянні. Таким чином, Швейцарія з другої сходинки виходить до раунду плей-офф, де зустрінеться з надважким суперником - Аргентиною.

ІВНПМО
1Франція32108-27
+12Швейцарія32017-66
-13Еквадор31113-34
4Гондурас30031-80