Українська правда

ЧС-2014. Група G. Німеччина - Гана 2:2. Клозе дарує Бундестіму нічию

Сергей Шемшученко — 21 червня 2014, 23:31

У другому турі Мундіалю збірна Німеччина несподівано для багатьох дізналася, що таке бути в ролі команди, що програє. Сталося це в матчі з Ганою, яий завершився результативною нічиєю з рахунком 2:2.

Після розгрому Португалії від Німеччини очікували проходження катком по збірній Гани. Не вийшло. Обидві комнди видали доволі прагматичний футбол у першому таймі зі шидкістю на першій передачі, і небажанням загостроювати гру. І німці, і ганці обмінялися парою ударів і на цьому усе на стартові 45 хвилин. Щоправда такому футболу може бути і своє пояснення, оскільки в цей день у Форталеза було +31 за С.

Початок другого тайму знову не обіцяв нам високих швидкостей і видовищного футболу, але все порушила Німеччина. На 51-й хвилині атака німців у повільному темпі і Мюллер вистрілює пасом на метрів 30-ть у штрафну на Гьотце, і той головою, а потім коліно пробиває у кут воріт збірної Гани і рахунок вже 1:0. Але цього вечора ганці не були налаштовані програвати. Контратака Гани через 3 хвилини і Андре Аю після навісу у штрафну з під Хуммельса пробиває у дальній кут воріт Нойєра - 1:1.

Після двох голів за три хвилини на полі пішла зовсім інша гра. Німеччина з Ганою обімнювалися атаками, завдавали небезпечних ударів і забивали голи. Вже на 63-й хвилині Гана шокує німців. Обрізка в центрі від Гьотце і Гьян в результаті вибіг сам на сам з Нойєром і знову переграє воротаря Німеччини - 1:2.

Йоахім Льов га 70-ій хвилині робить подвійну заміну, розуміючи, що з такою Ганою варто робити кардинальні зміни, і допомогло. Вихід на поле Швайнштайгера та Клозе-гол загострив гру. Через хвилину після дебюту в Бразилії Клозе забиває свій 15 гол на чемпіонатах світу у властивому для себе стилі, вдало підставивши ногу - 2:2.

Вирвати перемогу в цьому матчі мали шанс обидві команди. По моменту мали той же Клозе та Мюллер, а в ганців Гьян та Джонатан Аю. Але голів більше вже не було і результатом стала цілком справедлива нічия. Такий результат дозволяє Гані сподіватися на вихід до 1/8 фіналу, а Німеччина набрала чотири очки і продовжує лідирувати у своїй групі в очікуванні матчу США - Португалія.

ІВНПМО
1Німеччина21106-24
2США11002-13
3Гана20113-41
4Португалія10010-40