Українська правда

ЧС-2014: Еквадор - темна конячка з Південної Америки

Сергей Шемшученко — 11 червня 2014, 22:53

Чемпіон продовжує огляд учасників Чемпіонату світу з футболу у Бразилії. Як ми вже повідомляли, детально наша редакція описувала кожну з команд напередодні старту ЧС-2010, тому цього разу даватимемо гіперпосилання на ті матеріали.

Черговим "новачком", який пропустив Чемпіонат світу у Південній Африці, стала збірна Еквадору, розповідь про яку ми і починаємо.

Еквадор: назва та форма

Також як і команда Мексики, еквадорці охрестили себе за кількістю кольорів державного прапора. Їх, як і у більшості країн світу, три (жовтий, червоний і синій), а тому Еквадор так і називають La Tri (Триколор).

Домашній варіант форми Еквадору виконаний в жовтому кольорі з синіми смугами. На виїзній формі синій колір футболки поєднується з жовтими смугами на рукавах. Вельми стильною "фішкою" гостьового комплекту є візерунок із синіх ліній на футболці.

Еквадор історія:

Хоча останнім часом у грі збірної спостерігається помітний прогрес, в XX столітті команді не вдалося нічого добитися на міжнародній арені.
Вперше Еквадор брав участь у кваліфікації до Чемпіонату світу 1962, але не зміг пройти Аргентину, зазнавши поразки у двох зустрічах. Команда була близька до потрапляння на чемпіонат 1966 року, проте їй знову не пощастило в останніх матчах.

У відбірковому турнірі до Чемпіонату світу 2002 Еквадор сенсаційно посів друге місце, поступившись лише Аргентині та обійшовши Бразилію на 1 очко.
Хоча команда і не змогла на чемпіонаті подолати групову стадію, їй вдалося обіграти з рахунком 1:0 досить міцну збірну Хорватії, яка посіла 3-е місце на попередньому Чемпіонаті світу у Франції (1998)

Приймала команда участь і наступному чемпіонаті світу в Німеччині, де увійшла до числа 16 кращих, програвши збірній Англії. У квітні 2013 року збірна Еквадору піднялася на 10-е місце в рейтингу ФІФА - вищий показник у своїй історії.

Про шлях збірної на Чемпіонат світу 2014 року та Ви можете прочитати у нашому попередньому матеріалі. Ми ж перейдемо безпосередньо до самої команди.

Еквадор : тренер

Рейнальдо Руеда. Фото ogogol.net

Тренерську кар'єру Рейнальдо Руеда почав з молодіжних команд. Вперше можливість застосувати отриманий в Європі досвід з'явилася з клубом Індепендьєнте Меделін. Далі послідували Депортіво Калі і Кортулуа.

Після цього йому була доручена збірна Колумбії віком до 17 років, і з часом вік підопічних збільшувався. Таким чином Рейнальдо Руеда дістався до наставництва основної збірної.

У збірній до 20 років його підопічні здобули бронзу на ЧС ФІФА 2003 року. Команда U-17 під його управлінням на Юнацькому ЧС завоювала четверте місце.

З 2006 по 2010 роки Рейнальдо тренував збірну Гондурасу. Під його керівництвом команда змогла пройти на Чемпіонат світу 2010. Але після проведення чемпіонату фахівець вирішив "відійти в сторону", зазначивши, що команда втратила єдність.

За його словами, своїм відходом Руеда вирішив дати своїм колишнім підопічним "ковток свіжого повітря". З того ж часу Рейнальдо Руеда перейшов на посаду головного тренера збірної Еквадору.

Еквадор: воротарі
Всі воротарі збірної представлені місцевими клубами: Максімо Бангера з еквадорської Барселони, Адріан Боні з Ель Насьональ і Александер Карабан Домінгес з Ліги де Кіто.

Найбільше матчів за збірну з голкіперів провів Бангера, Домінгес дещо відстає, а от Боні зіграв за команду всього три зустрічі.

Еквадор: захисники

Захисники еквадорської збірної також майже всі місцеві, за винятком Фріксона Ерасо з бразильського Фламенго. Судячи з відбіркового циклу, можна відзначити, що Еквадор має надійну оборону, яка пропустила всього 16 м'ячів у 16 зустрічах. Для порівняння, Уругвай з зірковим захистом пропустив цілих 25!.

Втім, на думку експертів, захисит - головна ахілесова п'ята La Tri. Це може створити багато проблем у матчах з усіма суперниками по групі. Керувати обороною збірної буде досвідчений Хорхе Гуагуа, який серед захисників збірної зіграв більше всіх матчів (56), ну а допомагати йому буе вищезгаданий Фріксон Ерасо, який має непоганий досвід виступів у чемпіонаті Бразилії.

Еквадор: півзахисники

Один з лідерів збірної - Антоніо Валенсія. Фото. man-und.net

У підопічних Руеди досить зіграний і мобільний півзахист. Це найсильніша ланка збірної, яка представлена відомими виконавцями. Головна загроза від команди буде надходити з флангів. Тут і всім відомий 28-річний капітан і правий півзахисник МЮ Антоніо Валенсія, і герой матчу з Уругваєм Джефферсон Монтеро.

Головним диригентом команди повинен стати півзахисник московського Динамо Крістіан Нобоа, допомагати якому покликаний додсвідчений Едісон Мендес (109 матчів за збірну!).

Еквадор: напад

Кращим бомбардиром збірної Еквадору у відбірковому турнірі став форвард Феліпе Кайседо, на рахунку якого 7 голів. Саме цей футболіст буде головним нападником команди на ЧС в Бразилії. Непогано показує себе і молодий Еннер Валенсія, який за 8 матчів встиг забити два голи, що є досить непоганим результатом, однак якщо Руеда обере тактику з одним форвардом, то це безперечно будет Кайседо.

Еквадор: букмекери

Друге місце для Еквадору буде великим успіхом. На думку букмекерів, багато чого вирішиться в 1-му турі, де у місті Бразиліа Еквадор зіграє зі Швейцарією. Бразильська столиця розташовується на висоті 1172 м над рівнем моря. Відмінні умови для La Tri і незвичні для швейцарців. Якщо підопічні Руеди не програють, то можна поміркувати про вихід у плей-офф.