Українська правда

Українці виграли сім медалей на юніорському чемпіонаті Європи

Сергей Шемшученко — 22 липня 2013, 13:53

Сім нагород і сьомий рядок медальної таблиці - такий результат продемонструвала збірна України на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який 21-го липня завершився у Рієті.

Бронзова медаль Тетяни Юр'євої стала відправною точкою, пише офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

Наталія Прищепа була фавориткою на дистанції 1500 метрів, і не підвела команду - золота нагорода (результат - 4:18.51).

Ірина Геращенко та Катерина Табашник піднялися на п'єдестал пошани після змагань зі стрибків у висоту. Ірина вдало виступала до висоти 1.86 м. Саме тут її чекала невдача.

Табашник, яка безпомилково долала одну висоту за іншою, продовжила боротьбу с росіянкою Алєксандрою Яришкіною. Українка без проблем подолала 1.88 м і вийшла боротися з планкою на висоті особистого рекорду - 1.90 м. З третьої спроби Катерина її взяла. Висота 1.92 м уже Катерині не підкорилася.

Олена Сідорська на дистанції 800 метрів з результатом 2:01.46 програла три десяті секунди представниці Ісландії.

У метанні списа Маким Богдан у першій спробі встановив національний юніорський рекорд - 78.77 м. Українець лідирував до п’ятої спроби, коли німець Юліан Вебер відправив снаряд на 79.68 м.

Марина Бех вважалася однією з фавориток у секторі для стрибків у довжину. Більшість стрибків Марини були за позначку 6.40 м, найкращий з яких - 6.44 м, і третій результат.