Українська правда

Збірна України відправилась на Чемпіонат Європи

Сергей Шемшученко — 23 квітня 2013, 12:44

23-го квітня українська збірна із дзюдо потягом вирушила до Будапешта, де в четвер стартує першість Старого Світу.

Як пише сайт НОКу, чоловіча команда буде представлена 9-ма спортсменами, які боротимуться в п'яти вагових категоріях.

У найлегшій та найважчій вазі українці виступати не будуть. Важковаговик Станіслав Бондаренко ще не відновився після операції на коліні. А з переходом чемпіона світу і Європи Георгія Зантарая у важчу категорію у вазі до 60 кг поки що не підросла гідна йому зміна.

Вагову "прописку" у новому олімпійському циклі змінив і Сергій Дребот. Тепер він бореться разом з чемпіоном і чинним віце-чемпіоном Європи Володимиром Сорокою у вазі до 73 кг.

Тим часом у жіночому турнірі наша країна буде представлена в кожній категорії. На татамі вийде багаторазова медалістка чемпіонатів континенту Марина Прищепа (78 кг), а також Ірина Кіндзерська (понад 78 кг), яка на Олімпійських іграх у Лондоні фінішувала п'ятою.

В останній день змагань і чоловіча, і жіноча дружини поборються за медалі в командному турнірі.

Склад збірної України

Чоловіки. 66 кг – Георгій Зантарая, Геворг Геворгян. 73 кг – Володимир Сорока, Сергій Дребот. 81 кг – Віталій Дудчик, Віталій Попович. 90 кг – Кеджау Ньябалі. 100 кг – Дмитро Лучин, Артем Блошенко.

Жінки. 48 кг – Марина Черняк. 52 кг - Марія Буйок, Олександра Старкова. 57 кг – Шушана Гевондян. 63 кг - Світлана Чепуріна. 70 кг - Луїза Гайнутдінова. 78 кг – Марина Прищепа, Вікторія Туркс. Понад 78 кг – Ірина Кіндзерська.