Українська правда

Янукович вирішив, що краще боротися за проведення Олімпіади-2022 разом з Польщею та Словаччиною

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2013, 20:22

Українська влада хоче провести Зимову Олімпіаду-2022, не виключаючи можливість об'єднати зусилля з двома сусідніми країнами - Польщею і Словаччиною.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час прес-конференції "Діалог з країною", повідомивши, що вже обговорив тему Олімпіади разом з президентами цих країн.

"Вони знають наші можливості, ми знаємо їх можливості. Безсумнівно на старті вони різні. України - дещо позаду з точки зору розвитку цієї інфраструктури. З іншого боку, якщо у нас мало що побудовано, це краще, так як треба будувати сучасні споруди, на більш високому рівні. У Польщі та Словаччини подібних споруд теж небагато", - сказав президент.

Янукович розповів, що найближчим часом має намір почати переговори щодо подачі заявки.

"Ми почнемо процес переговорів з Міжнародним олімпійським комітетом, і на днях я буду говорити з главою українського олімпійського комітету Сергієм Бубкою. А якщо знадобиться, то і з президентом МОК. Я думаю, що ми повинні все врахувати і підійти до цього питання з розумом і реальними можливостями". - зазначив він.

"Якщо ми це врахуємо, то можемо увійти до складу трьох країн і проводити Олімпійські Ігри 2022 року. Одній Україні буде важко. Я скажу відверто, це великі гроші, гірські райони. Хоча ми маємо такі амбіції, маємо бажання і однозначно ми вирішимо цю проблему, якщо нам випаде така честь. Головне, що зараз є такий маневр, як кажуть, зіграти втрьох", - цитує Януковича Дзеркало Тижня.

Нагадаємо, що вперше про плани поборотися за проведення Зимової Олімпіади в Україні глава держави заявив ще в 2010 році. Місяць тому Сергій Бубка відзначив, що найближчим часом українська сторона впритул почне займатися підготовкою заявки на Олімпіаду-2022.