Українська правда

Апайчева звільнено з посади головного тренера штатної збірної України

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2012, 13:43

У четвер, 27 вересня, наказом Державної служби молоді та спорту України № 164-т Олександра Апайчева звільнено з посади головного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики.

Звільнено тренера у зв’язку з невиконанням п.2.4.7 контракту (за умовами, передбаченим контрактом) п.8 ст.36 КЗпП України.

Комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях спортсменів-легкоатлетів до Держмолодьспорту у серпні цього року виявила невідповідність поданої у звітних документах інформації та фактичної.

Зокрема, за одним з епізодів згідно з документами було, начебто, проведено навчально-тренувальний збір з легкої атлетики у м Кисловодську (Росія), водночас, як підтвердили у Росії, база, звітні документи щодо якої були подані, на час проведення зборів вже була розформована.

Тільки по цьому одному збору у Кисловодську не підтверджені документально видатки на загальну суму 21 000 доларів США. А таких лжезборів у період з квітня 2011 року по липень 2012 року згідно з документами було проведено десять.

Нагадаємо, що за рекомендацією Комісії 24 вересня Валерія Олександрова було звільнено з посади Державного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики, пише сайт Державної служби молоді та спорту України.