Українська правда

Уряд пропонує збільшити кількість стипендій для спортсменів-паралімпійців і дефлімпійців

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2012, 13:40

У середу, 22 серпня, на засіданні Кабінету Міністрів України Уряд запропонував внести часткові зміни до статті 2 Указу Президента України від 6 квітня 2006 року № 290 “Про заходи щодо фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів та підтримки паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні”.

Стосується це збільшення з 200 до 250 стипендій Президента України для видатних спортсменів з паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів, йдеться у повідомленні Державної служби молоді та спорту України.

Головною метою прийняття Указу має стати стимулювання спортсменів-інвалідів та їх тренерів до успішних виступів на міжнародній спортивній арені, визнання вагомого внеску діячів фізичної культури і спорту в розвиток галузі.

Як зазначив Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, у зв'язку з позитивними тенденціями до покращення результатів виступів спортсменами-інвалідами назріла необхідність збільшити кількість стипендій для видатних спортсменів з паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів.

Зазначається, на літніх Паралімпійських Іграх -2000 року збірна України посіла 35 загальнокомандне місце, здобувши 37 нагород , на Іграх -2004 року – завоювала 55 медалей та посіла 6 командне місце, на Іграх -2008 року у Пекіні українська збірна стала четвертою у загальнокомандному медальному заліку і здобула 74 нагороди.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.