Українська правда

Чиновники кажуть, що українські олімпійці на злиденній базі лише розминаються

Сергей Шемшученко — 25 липня 2012, 18:47

Державна служба молоді та спорту України визнає кричуще відставання рівня вітчизняної спортивної інфраструктури від європейського та світового.

Про це йдеться у коментарі прес-служби Держмолодьспорту, зробленому у зв’язку із сюжетом у ТСН, в якому було зроблено акценти на складних побутових умовах, у яких проживають члени збірної.

У відомстві інформують, що 25 липня керівники Держмолодьспорту виїхали на Навчально-спортивну базу "Святошин", щоб на місці з'ясувати ситуацію з харчуванням спортсменів та умовами проживання.

У повідомленні зазначається, що база не перебуває у державній власності і побудована в радянські часи. Насправді легкоатлетична збірна не тренується на базі, а частина спортсменів прибула сюди 21 липня з Харкова (де проходив заключний етап підготовки до Олімпіади - Командний чемпіонат України) з метою екіпірування команди для виїзду в Лондон.

На стадіоні бази тренувань не проводять, він служить для розминки, а далі спортсмени їдуть на тренування в Ірпінь. Разом з тим, бігових бар'єрів представники Держмолодьспорту нарахували на стадіоні 17, а не п’ять, як було заявлено у сюжеті.

Держмолодьспорт звертає увагу, що розроблено нові нормативи харчування замість існуючих старих, які невдовзі будуть затверджені. Водночас проводиться перевірка з приводу заявленої спортсменами інформації щодо харчування.

Відомство заявляє, що активно працює над поліпшенням ситуації, і в керівництва держави є чітке розуміння необхідності розвитку спортивної інфраструктури в країні, пише unian.ua.