Українська правда

Стали відомі деталі церемонії відкриття Євро

Сергей Шемшученко — 30 травня 2012, 14:45

Церемонія відкриття Євро-2012 у Варшаві об'єднає спорт і культуру й зробить акцент на місцевих традиціях, інноваційних технологіях і загальновизнаних цінностях УЄФА.

Офіційний сайт УЄФА оприлюднив докладну інформацію щодо церемонії відкриття фінальної стадії ЄВРО-2012, яка відбудеться у Варшаві 8 червня.

Шоу розпочнеться за 20 хвилин до стартового матчу турніру між збірними Польщі та Греції й стане незабутньою подією, що відкриє чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі.

Концепцію церемонії відкриття розробив Марко Баліч - креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії Flimmaster Events, що займається організацією та проведенням подібних заходів.

Баліч брав участь у створенні концепції церемоній відкриття й закриття Олімпійських ігор-2006 у Турині. Крім того, в нього вже є досвід роботи на території України. В 2009 році Баліч займався церемонією відкриття "Донбас Арени" в Донецьку.

Шоу, що триватиме 12 хвилин, об'єднає спорт і культуру, роблячи акцент на місцевих традиціях та інноваційних технологіях. На церемонії з етюдом Шопена для фортепіано (опус 10, номер 11) виступить відомий угорський піаніст Адам Дьордь, який нещодавно відзначив 30-річчя концертом із аншлагом у нью-йоркському "Карнегі-холі".

Для хореографічної постановки на церемонії відкриття будуть задіяні понад 800 волонтерів, що представляють 63 країни. Очікується, що в прямому ефірі за подією спостерігатимуть 150 мільйонів глядачів у всьому світі.