Українська правда

У Жулянах відкрили новий аеротермінал

Сергей Шемшученко — 17 травня 2012, 18:34

Урочисте відкриття нового терміналу відбулося 17 травня в столичному аеропорту "Київ" (Жуляни).

Саме ці повітряні ворота прийматимуть під час Євро-2012 високопосадовців УЄФА.

"Цей аеропорт - найвдаліший приклад приватного та державного партнерства. Запевняю, що Міністерство інфраструктури готове побудувати злітно-посадкову смугу у будь-якому більш-менш великому місті, якщо інвестор гарантуватиме побудову такого чудового терміналу", - наголосив віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков.

Він додав, що відсьогодні аеропорт "Київ" став найзручнішим для тих, хто надає перевагу подорожам "from point to point".

"Сподіваюся, що спорудження цих аероворіт невдовзі спровокує будівництво станцій метрополітену десь поруч", - зазначив Колесніков.

"Сумарно обсяг інвестицій становить близько 400 мільйонів гривень. Кошторисна вартість самого терміналу з благоустроєм прилеглої території, котельні та внутрішніми мережами - 340 мільйонів гривень. Ще близько 60 мільйонів коштує облаштування перону для стоянки 8 літаків типу Boeing 737", - зазначив Олексій Яковець, директор компанії "Майстер-авіа".

Проектна пропускна спроможність терміналу - 320 пасажирів на годину на виліт. Але у процесі будівництва, завдяки застосуванню нових методів реєстрації пасажирів, оптимізації внутрішнього простору аеровокзалу вдалося збільшити пропускну здатність до 500 пасажирів на годину на виліт.

Надалі передбачається будівництво ще одного терміналу для обслуговування внутрішніх рейсів, готелю для пасажирів і екіпажів, офісного центру для розміщення авіакомпаній та інших фірм, що працюють в аеропорту, ангарного комплексу для зберігання і ремонту літаків, і багатоярусного паркінгу для автомобілів, пише ukraine2012.gov.ua.