Українська правда

Приплив валюти під час Євро утримає курс гривні - НБУ

Сергей Шемшученко — 16 травня 2012, 14:11

Приплив іноземної валюти в період проведення в Україні Євро-2012 дасть змогу утримувати стабільність на валютному ринку.

Про це заявила директор Гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, повідомляє прес-служба Нацбанку.

За словами О.Щербакової, збалансована ситуація на валютному ринку останнім часом дала змогу НБУ поповнити золотовалютні резерви.

Подальший розвиток ситуації на валютному ринку багато в чому залежатиме від обсягів валюти, яка надійде в країну у період проведення Євро-2012 і парламентських виборів.

"Напередодні Євро-2012 буде певний приплив іноземної валюти. Що стосується обсягів, то у нас є свої оцінки, вони досить помірні, але вони дадуть змогу утримати ситуацію, не допустивши різких коливань курсу, і надалі утримувати баланс на валютному ринку, - зазначила вона.

"Завжди складається ситуація, що певний приплив іноземної валюти відбувається напередодні певних політичних процесів, не виняток і цей рік, що теж вплине на збалансованість ситуації в усіх грошових сегментах", - наводить думку експерта УНН.