Українська правда

Глава ФІФПро вибачився за образливі заяви щодо України

Сергей Шемшученко — 10 травня 2012, 10:24

Генеральний секретар ФІФПро Тео ван Сеггелен висловив свої вибачення за попередні заяви щодо спроможності України прийняти матчі Євро-2012.

Про це керівник європейського відділення профспілки футболістів заявив у п’ятницю, 4 травня, під час прийому посла України у штаб-квартирі організації у м. Хоофдорп, Нідерланди.

"Я ніколи не мав наміру виставляти приймаючі країни, зокрема, Україну, у негативному світлі. Єдине, що я хотів зауважити – це те, що я хвилююся за безпеку гравців… Сподіваюсь, що приймаючим країнам та УЄФА вдасться запобігти зриву цього фантастичного заходу хуліганами", - сказав він.

"Я також хотів принести свої вибачення мешканцям міста Харкова. Я сказав, що це місто знаходиться десь у глушині. Я був неправий. Я дізнався від своїх колег в Україні та від посла Горіна, що Харків – це гарне, історичне місто – перша столиця України, в якій проживає півтора мільйони мешканців. Я приношу їм всім свої вибачення", - наголосив він.

Водночас Посол Горін зазначив, що його зустріч з генеральним секретарем ван Сеггеленом відбулася у добрій атмосфері.

"У нас було плідне та відкрите обговорення питань стосовно Євро-2012. Я дуже задоволений, що ФІФПро повністю підтримує турнір та бажає Україні та Польщі успіху у організації цього заходу", - цитує Горіна ukraine2012.gov.ua.