Українська правда

На волонтерів Львова витратять 1,2 млн грн

Сергей Шемшученко — 29 квітня 2012, 17:19

На волонтерську програму Львова до Євро-2012 витратять 1,2 млн гривень, а фінансуватиметься проект з міського бюджету.

Такий кошторис був затверджений Виконавчим комітетом Львівської міської ради, інформує ZAXID.NET.

Мета програми полягає у проведенні організаційних, економічних і правових навчальних заходів для волонтерів. ЇЇ розробили на основі статистичних даних щодо залучення волонтерів приймаючими містами під час організації попередніх єврочемпіонатів. Серед запланованих заходів: проведення занять для волонтерів, укладання угод та інші.

Витратити бюджетні гроші планують на організацію навчання добровольців, забезпечення їх формою, щоденним одноразовим харчуванням та питною водою. Їм також буде надане страхування від нещасних випадків. Ще одним пунктом витрат стане оренда комп’ютерної техніки і виставкового обладнання. Для волонтерів облаштують інформаційно-довідкові пункти, забезпечать апаратурою радіомовлення, телебачення та раціями. Окрім того, частину грошей доведеться витратити на організацію роботи волонтерського центру.

Нагадаємо, що волонтери Львова, які допомагатимуть гостям Євро-2012, будуть одягнені у форму яскравого жовтого кольору, один комплект якої коштує 400 гривень.

"Очікується, що до кінця травня форма вже буде готова і видана волонтерам. При розробці форми ми керувалися концепцією бренду міста, дотриманням загального стилю та культури Львова. Тому для форми використані жовті та коричневі кольори. Вартість кожного комплекту форми становить 400 гривень", - цитує Олега Засадного прес-служба Львівської міськради.

Комплект форми Львівського волонтера буде складатися з футболки, шортів, кепки, куртки та сумки. Розробниками цієї форми є кафедра дизайну Академії мистецтв, пише ukraine2012.gov.ua.