Українська правда

Журналіст Financial Times: Своїми очима побачив, що в Україні краще, ніж в Польщі

Сергей Шемшученко — 20 квітня 2012, 19:12

Рівень, на якому Україна здатна провести Євро-2012 та умови, котрі країна може запропонувати турістам, є надзвичайно хорошими, особливо, якщо буде вирішено проблему з цінами на готелі.

Про це офіційному сайту "Шахтаря" заявив журналіст Financial Times і головний редактор видання Professional Wealth Management Юрій Бендер, котрий живе в Англії, проте має українське коріння.

"Це мій другий візит до Донецька і конкретно на базу "Кірша". Тому вже знав, чого очікувати. Коли був тут вперше - взагалі був приємно здивований! Безумовно, цей тренувальний об'єкт - один з кращих в Європі", - вважає він.

"По всій Україні - не тільки в Донецьку, але і в Києві - ціни просто астрономічні. Я подивився кілька сайтів, зорієнтувався за цінами - для такого турніру вартості завеликі, скажімо так. Під час чемпіонату світу в Німеччині в 2006-му я їздив туди і бачив: ціни підняли відсотків на 10-20. Але вони не були захмарними", - згадує британець.

"Чи очікую змін ближче до Євро? Звичайно, зараз я в Україну з бізнес-візитом, по роботі. Але збираюся відвідати матч Євро в Києві - замовляю квитки на літак, має намір жити в готелі і на собі відчуваю дорожнечу. В Інтернеті зараз нереально знайти розумні ціни на житло в період чемпіонату Європи", - скаржиться він.

За словами Бендера, багато вболівальників після його публікацій будуть шоковані тим, що Англія не вибрала Донецьк як бази.

"Французи виявилися швидше нашої Асоціації, бо її представники навіть не приїжджали сюди. Судячи з усього, вони заздалегідь вирішили, що базуватимуться у Польщі. Це певним чином дискримінує Україну", - вважає журналіст.

"Враховуючи те, що я чув від колег і бачив своїми очима, тут справи йдуть набагато краще, ніж у Польщі. Для України Євро - це крок вперед. Люди ззовні побачать, що це прогресуюча країна, а не відстала і розвивається, як деякі собі уявляють", - закінчив Бендер.