Українська правда

Французькі ЗМІ: "Донбас Арена" – орієнтир для стадіонів Євро-2016

Сергей Шемшученко — 6 квітня 2012, 19:34

Організація роботи на донецькій "Донбас Арені" слугуватиме зразковим прикладом для підготовки Франції до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2016 року.

На цьому наголосив журналіст відомого французького видання "La Tribune" Трістан де Бурбон під час відвідин Донецька в межах візиту представників французьких ЗМІ до України.

"У Франції зараз немає подібних стадіонів, і французи, готуючись до Євро-2016, будуть брати Україну за зразок. "Донбас Арена" – це фактично Мекка футболу", – відзначив експерт.

Погоджується зі своїм колегою представник радіо RMC Жіром Сійом. За його словами, "Донбас Арена" є одним з найдивовижніших стадіонів не лише Європи, а й всього світу.
"Сьогодні це найкращий стадіон Європи, а може світу. Він винятковий: гігантській, магічний, з чарівно атмосферою, чому сприяє безпосередня близькість трибун до футбольного поля", – зазначив журналіст.

Він додав, що навіть в нематчевий донецький стадіон справляє надзвичайне враження.
"Як тільки наша делегація зайшла на арену, усі сказали "Вау!". Відчувається, що стадіону дуже гарно, старанно та ретельно доглядають, а уся функціональна наповненість додає вібрацій від вболівання", – наголосив Сійом в коментарі ukraine2012.gov.ua.