Українська правда

Колесніков каже, що високі ціни в українських готелях через жадібність

Сергей Шемшученко — 6 квітня 2012, 11:16

Ціни на проживання в українських готелях, що пропонуються для гостей майбутнього Євро-2012, стабілізуються до кінця квітня.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

За його словами, Уряд України проводить відповідні переговори із готельєрами.

"Оскільки ми на 5 років звільнили власників готелів від податку на прибуток, то ми маємо всі підстави для того, щоб вимагати від готелів визначення коридору адекватних цін. Ми розуміємо причини підняття цін. З одного боку жадність породжує бідність, але ми пояснюємо власникам готелів, що навіть для західного туриста вартість має бути адекватною.

Ми робимо відкрите небо для фанів Євро і виходить так, що чартерами з Парижа в Донецьк буде літати дешевше, ніж жити тут. Якщо готелі не поступляться і не знизять ціни, вони втратять всі прибутки. Я переконаний, що ситуація стабілізується до кінця квітня", - цитує Колесінкова Інформаційний центр Україна-2012.

Борис Колесніков наголосив, що більшість вболівальників майбутнього чемпіонату – такі самі прості люди – працівники заводів, енергетичної сфери, менеджери – як і в України, і в них немає можливості платити за житло, як за VIP-готелі.

"На мій погляд, рівень адекватних цін має бути таким самим, як в Австрії і Швейцарії чотири роки тому, коли ціни піднялися у півтора-два рази. Ситуація обов’язково буде вирішена", - сказав Колесніков.