Українська правда

Тарас Михалик: На Німеччину ліз через паркан

Сергей Шемшученко — 14 січня 2012, 22:28

Організація входу на "Олімпійський" стадіон під час товариського матчу Україна - Німеччина була настільки поганою, що проблем не уникли навіть футбольні зірки.

Про свій досвід "Українському футболу" розповів центрбек "Динамо" та збірної Тарас Михалик, який пропускав гру з німцями через травму.

"Особисто я, через травму, ще не грав на "Олімпійському", тому мені складно давати оцінку цьому стадіону. Ходив на матч з Німеччиною — до мене якраз тоді приїздили друзі, — та перші враження від організації футбольного вечора склалися не надто позитивні", - згадав він.

"Турнікети не працювали, і нам з товаришами, аби потрапити на матч, довелося перелазити через паркан. Але все-таки стадіон справляє досить хороше враження, і я гадаю, що ті недоліки в організації, які проявилися під час гри з Німеччиною, обов’язково виправлять", - вірить Тарас.

Також він оцінив майбутні перспективи національної дружини в 2012 році, коли вона зіграє у фінальній частині першості Європи.

"На Євро легких груп не буває. Це ще на чемпіонаті світу можна зіграти проти когось, відносно слабкішого. А на першості Європи слабких суперників просто немає. Зрозуміло, що група у нас складна. Особливо якщо говорити про таких грандів, як Англія та Франція. Та й шведи досить потужна збірна", - вважає Михалик.

"Але якщо прагнути перемагати і вигравати подібні турніри, то ці команди треба випереджати. У нас висококласний тренерський штаб. Олег Блохін, окрім усього іншого, ще й дуже хороший психолог та мотиватор. Головне, аби напередодні чемпіонату обійшлося без травм для наших збірників", - підкреслив він.

Звісно, для мене було би краще зіграти на Західній Україні, адже туди легше добиратися рідним і близьким. Проте в Донецьку — хороший стадіон. І я вважаю, що на чемпіонаті Європи нашу збірну однаково добре підтримуватимуть, навіть попри те, де вона гратиме — в Києві чи Донецьку", - відповів Тарас на питання про місце ігор збірної.