Українська правда

Спортсменам з Харкова обіцяють кваритири за олімпійські медалі з Лондона

Сергей Шемшученко — 14 листопада 2011, 13:42

Усіх харківських спортсменів, які стануть призерами Олімпійських ігор-2012 у Лондоні (Великобританія), забезпечать житлом.

Про це днями під час засідання виконкому Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України заявив голова ХОО НОК, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, інформує Урядовий кур`єр.

"На даному етапі ми не можемо направити кошти на купівлю житла певним спортсменам, оскільки тоді відійдемо від принципу рівності і створимо прецедент: одразу з’'явиться безліч інших спортсменів, яким теж потрібні квартири. Тому ми повернемося до цього питання, коли вже будуть визначені спортсмени, що завоювали ліцензії на участь в Олімпіаді, коли будуть якісь результати Олімпійських ігор. Але можу точно сказати, що всі, хто буде стояти на п'єдесталі пошани, усі призери, без житла не залишаться", – підкреслив Добкін.

Як повідомив заступник голови ХОО НОК України, заступник голови ХОДА Євген Савін, двоє спортсменок, які отримали ліцензії на участь в Олімпіаді, – Наталія Погребняк і Ганна Міщенко (легка атлетика) – звернулися до ХОО НОК з проханням виділити їм по 150 тис. грн. матеріальної допомоги на придбання житла.

"Можу сказати, що незалежно від результатів на Олімпійських іграх ці спортсменки заслужили своєю працею і досягненнями квартири. Тому за підсумками Олімпіади, звичайно, насамперед квартири виділять спортсменам, які завоювали медалі. Сподіваюся, легкоатлетки стануть призерами. В іншому випадку, думаю, ми все одно допоможемо їм з придбанням житла", - зазначив Савін.