Українська правда

Громадськість ініціюватиме повну заборону паління в київських кафе і ресторанах на час Євро

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2011, 11:32

Громадські організації пропонуватимуть Киїраді ухвалити рішення про повну заборону паління в кафе і ресторанах Києва на час проведення Євро-2012.

Про це на прес-конференції заявив керівник проекту "Київ без тютюнового диму", директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко.

"Ми будемо працювати з депутатами Київради над ухваленням рішення про введення додаткових заборон на куріння в громадських місцях. Інша річ, яку ми будемо пропонувати, - окремо прописати більш чіткі заборони на час проведення Євро-2012", - сказав він.

Шевченко нагадав, що минулого тижня УЄФА ухвалила рішення, що, починаючи з Євро-2012, на території всього спортивного комплексу, включаючи чашу стадіону, всі приміщення, бари та ресторани, на час проведення футбольного чемпіонату куріння буде повністю заборонено.

На думку Шевченка, дуже важливо, щоб у цей час паління було заборонене взагалі в усіх барах та ресторанах Києва, а не тільки у прилеглих до стадіону. За його словами, для гостей чемпіонату із Західної Європи це вже є певним стандартом, оскільки там заборонено палити практично в усіх закладах громадського харчування.

Шевченко повідомив, що єдиним містом в Україні, де рішенням міськради куріння заборонено в усіх приміщеннях, є Суми, над аналогічними ініціативами працюють у Криму та Донецьку.

"Було б добре, щоб подібне рішення ухвалив український парламент і заборона була законодавчою. Але сьогодні ми сконцентровані над забороною на рівні Києва", - підсумував він, пише ukrinform.ua.