Українська правда

Клубний чемпіонат світу. "Кіль" переміг, "Реал" із Шевельовим в складі - другий

Сергей Шемшученко — 20 травня 2011, 14:45

Тріумфатор Ліги Чемпіонів-2010 німецький "Кіль" став переможцем "Супер Глоб" - клубного чемпіонату світу, який з 14 по 18 травня проходив в Катарі.

Про це повідомляє офіційний сайт Української гандбольної ліги.

Цей турнір, що зібрав вісім команд (найкращі на континентах, переможець попереднього розиграшу "Сьюдад "Реал" і господарі змагань), відбувся вже в п'ятий раз, причому, третій - у столиці Катару Досі.

Обидва європейських гранда потрапили в різні групи і з легкістю виграли їх, здобувши перемоги у всіх трьох матчах. Так, "Сьюдад Реал", кольори якого захищає український лінійний Олександр Шевельов, послідовно переграв єгипетський "Замалек" (33:25), австралійський "Саутерн Старс" (45:17) і катарський "Аль Садд" (33:28).

Наставник іспанців Талант Дуйшебаев через щільний графік ігор використовував ротацію, тому Шевельову була надана можливість проявити себе у грі з австралійцями. Як підсумок - сім голів українця, який став найрезультативнішим гравцем у складі своєї команди.

Чинний переможець Ліги чемпіонів "Кіль" змітав на своєму шляху суперників в іншій групі. Так, ліванський "Аль Садд" був обіграний з рахунком 42:18, бразильський "Піньейрус" - 36:29, катарський "Аль Райян" - 41:30.

Фінал турніру вийшов інтригуючим. Після першого тайму іспанці вели з рахунком 14:10, але після перерви в чому завдяки прекрасній грі найкращого гандболіста світу-2008 воротаря збірної Франції Тьєрі Омейера (19 сейвів) зуміли переломити хід зустрічі. 28:25 - перемога німецького клубу. Олександр Шевельов весь матч провів на лавці для запасних.

Всі переможці "Супер Глоб"

1997 рік (Відень, Австрія) - "Тека Сантадер" (Іспанія)

2002 (Доха, Катар) - "Аль Садд" (Катар)

2007 (Каїр, Єгипет) - "Сьюдад Реал" (Іспанія)

2010 (Доха, Катар) - "Сьюдад Реал" (Іспанія)