Українська правда

У Львові обговорили стратегію боротьби з ексцесами під час Євро

Сергей Шемшученко — 20 травня 2011, 09:38

У Львівській області відбувся семінар "Формування толерантності в контексті підготовки до Євро-2012 в Україні", де обговорювались усі механізми для забезпечення спокою та доброго настрою під час фінальних ігор чемпіонату.

Як зазначив начальник сектора з питань Євро-2012 обласної міліції Остап Кузьмяк, для цього львівські правоохоронці підтримують тісні інформаційні контакти з формуваннями волонтерів та громадськими організаціями футбольних фанів.

Здійснюється постійний моніторинг преси, футбольних сайтів для аналізу можливих проявів екстремізму і напрацювання тактики реагування на прояви нетолерантності.

За словами правоохоронця, львівська міліція буде готова реагувати на негативні дії фанів, незалежно від того, з якої країни вони приїдуть, однак, насамперед, працюватиме, щоб не допустити крайнощів.

У співпраці з Інтерполом в Україні створено Національний футбольний центр, який має надавати інформацію про потенційні небезпеки.

Сам Інтерпол проконтролює, аби фанати, занесені до так званих "чорних" списків, не перетинали кордони країн, що прийматимуть Євро-2012. Пильнуватиме за цим і українська сторона, пише ukrinform.ua.