Українська правда

До Євро в Донецьку проведено 11 тактико-спеціальних навчань щодо забезпечення безпеки

Сергей Шемшученко — 11 травня 2011, 20:48

У рамках забезпечення безпеки під час проведення Євро-2012 у районі стадіону "Донбас Арена", що стане місцем проведення п'яти матчів чемпіонату, організовано 11 тактико-спеціальних навчань, із яких два - цього року.

Про це повідомив начальник управління громадської безпеки Головного управління внутрішніх справ області підполковник Андрій Аносов.

Їх мета - припинення можливих порушень громадського порядку під час футбольних матчів з боку уболівальників. Як зазначається, навчання проходили в умовах, максимально наближених до реальних подій.

У ГУМВС України в Донецькій області створено підрозділ з підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу - "сектор з питань Євро-2012". До роботи вже приступила робоча група із керівного складу всіх підрозділів ГУМВС.

Крім заходів з підвищення безпеки, правоохоронці готують особистий склад до роботи під час Євро-2012. Зокрема, розпочато заняття з навчання англійської мови. Усього правопорядок у дні матчів Євро в Донецьку забезпечуватимуть близько 6 тисяч правоохоронців і волонтерів, передає кореспондент УКРІНФОРМу.