Українська правда

Влада Тернопроля підтримує ідею Януковича про Олімпіаду-2022

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2010, 11:51

Тернопільська ОДА підтримує пропозицію Президента України Віктора Януковича щодо проведення в нашій державі у 2022 році XXIV зимової Олімпіади й зацікавлена у реалізації конкретних кроків, спрямованих на втілення цього задуму в життя.

Про це заявив голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк, інформує zaxid.net.

Він вважає, що проведення такого міжнародного спортивного заходу дасть додатковий стимул для розвитку зимових видів спорту, а також сприятиме відновленню вітчизняних спортивних баз, окремі з яких, на жаль, перебувають сьогодні не в найкращому стані.

Зокрема голова Тернопільської ОДА переконаний, що проведення в Україні зимової Олімпіади сприятиме матеріально-технічному оновленню спортивної бази з біатлону Тернопільського обласного ФСТ "Колос", що у Підгородньому. Потребує капіталовкладень й спортивна база олімпійської підготовки з санного спорту у Кременці.

Близькість розташування до ймовірного місця проведення Олімпіади створює додаткові передумови для розвитку туристичної інфраструктури Тернопільщини, залучення краю до проведення окремих олімпійських спортивних заходів, обслуговування спортсменів та вболівальників, які прибудуть на головну спортивну подію 2022 року.