Українська правда

Українсько-польський футбольний турнір виграла команда київського вишу

Сергей Шемшученко — 27 вересня 2010, 18:21

Команда Київського Національного педагогічної університету ім. Драгоманова стала переможцем українсько-польського футбольного турніру студентських команд до Євро-2012.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

У фінальному матчі київський студентський колектив впевнено переграв команду Ягеллонського університету з Кракова - 3:0. А в матчі за третє місце українська команда Харківської державної зооветеринарної академії з таким саме рахунком не залишила жодних шансів своїм колегам з Люблінського університету імені Марії Склодовської-Кюрі. Кращим гравцем турніру журі визначило гравця команди НПУ ім. Драгоманова Олександра Стецюка.

По завершенні матчу на стадіоні ім. В.Баннікова відбулася урочиста церемонія нагородження та закриття турніру, на якій командам-учасницям сьогоднішніх змагань вручили призи. Найбільший кубок - за І місце - капітану команди свого ВНЗ Андрію Колодяжному вручав ректор НПУ ім. Драгоманова Віктор Андрущенко.

"Наш університет в основному готує вчителів. А вчитель повинен бути всебічно розвиненою особистістю - і, зокрема, здоровою людиною, щоб формувати здоровий спосіб життя серед молоді. Сьогодні ненормальна ситуація серед молоді, багато хворих, кволих дітей, і ми маємо направити до школи такого вчителя, який запалить жагою до змагання, до боротьби, до перемоги. Тому ми надаємо першочергову увагу як навчанню, так і спортивному вихованню", - сказав Віктор Андрущенко.

Зазначимо, що студентський футбольний турнір був організований комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Академічною спортивною радою Польщі за ініціативою Українсько-Польського центру НТУУ "КПІ".

Матчі студентських футбольних команд проходили в містах, які вибороли право на проведення чемпіонату Євро-2012: Києві, Донецьку, Львові і Харкові. У турнірі взяло участь 20 футбольних команд. Наступного року ці змагання відбудуться в польських приймаючих містах Євро-2012.