Українська правда

Євро-2012 буде доступним для інвалідів

Сергей Шемшученко — 27 вересня 2010, 17:24

У Києві розпочався дводенний тренінг з питань доступності об'єктів Євро-2012 для людей з особливими потребами.

Участь у ньому бере фахівець з Англії, яка і співпрацює з УЄФА і яка, до речі, сама пересувається на інвалідному візочку. Про це повідомив ЗІКу координатор з питань безбар'єрності Національної Асамблеї інвалідів України, депутат Львівської обласної ради Ярослав Грибальський.

У цих засіданнях візьме участь Віце-прем'єр з питань підготовки Євро-2012 Борис Колесніков, директор турніру "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський, голова комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Основне завдання тренінгу - ознайомити представників чотирьох українських міст, які готуються приймати Євро-2012, із стандартами і вимогами УЄФА щодо доступності об'єктів Євро-2012 для людей з інвалідністю. Зокрема, на тренінгу сьогодні розглядається робочий проект НСК "Олімпійський", а завтра тренінг пройде на базі залізничної станції "Київ пасажирський".

Головна мета - потім відпрацювати моменти на місцях. Зокрема, як розповів Ярослав Грибальський, після повернення до Львова він ініціюватиме проведення в області наради з цього ж питання, щоб врахувати ці моменти на об'єктах Львівщини - починаючи від пунктів перетину кордону, вокзалів. аеропорту, закінчуючи музеями, закладами культури і, безумовно, туалетами.