Українська правда

Медиків навчать надавати екстрену допомогу вболівальникам

Сергей Шемшученко — 14 вересня 2010, 14:20

14-15 вересня у Львові проходитиме навчально-тренувальний семінар з питань надання екстреної медичної допомоги в пунктах перетину державного кордону та на шляхах пересування гостей та вболівальників "Євро-2012".

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Тренування пройде в аеропорті "Львів" та на ПП "Краковець". Під час тренувань буде змодельована ситуації щодо потреби у наданні допомоги в разі виникнення ДТП з великою кількістю постраждалих та відповідні практичні заходи служби швидкої медичної допомоги, інших підрозділів територіальної служби медицини катастроф, підрозділів ДАІ, МНС та ін.

Окрім того, запланована імітація ситуації щодо реагування медичних працівників на пункті пропуску через державний кордон у випадку гострого серцевого нападу у вболівальника, що прямує в Україну на чемпіонат. Імітація ситуації щодо реагування підрозділу державної санітарно-епідеміологічної служби на пункті пропуску у випадку підозри (виявлення) особливо небезпечної інфекційної хвороби у вболівальника, що прямує в Україну.

Основними ризиками, що можуть вплинути на якість та ефективність медичного забезпечення, кажуть в МОЗ, є відсутність досвіду проведення в Україні такого масового заходу, як Чемпіонат Європи з футболу, а також вірогідно недостатньої практичної підготовки медичних працівників до адекватного надання медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях та чіткої взаємодії з іншими екстреними службами (міліція, ДАІ, рятувальні служби).