Українська правда

В Україні хочуть організувати "шаховий Давос"

Сергей Шемшученко — 16 серпня 2010, 18:14

Замість кандидатських матчів за світову першість у Києві може бути проведений шаховий форум.

Про це повідомляє у відкритому листі, опублікованому на сайті ФШУ, голова Федерації Віктор Капустін.

Лист з'явився як відповідь на пропозицію екс-чемпіона світу Анатолія Карпова провести матчі претендентів на світову шахову корону у Києві.

"Проведення кандидатських матчів у Києві в 2011 році можливо. ФШУ готова гарантувати призовий фонд заходу 500 000 євро, а також проведення заходу на високому рівні з дотриманням всіх необхідних фінансових та інших умов", - йдеться у листі президента ФШУ

Втім, далі повідомляється, що "не було офіційно оголошено про те, що у зв'язку з якими-небудь проблемами, що виникли відкривається новий тендер або процедура відбору нових організаторів на кандидатські матчі".

"ФШУ висловлює стурбованість тим, що зміни правил шахового світу проходять без публічного обговорення можливих варіантів. Міжнародні експерти не мають можливості регулярно зустрічатися з метою обговорення актуальних питань розвитку шахового співтовариства", - продовжує Капустін.

"Існує необхідність в організації "Шахового Давосу" - щорічного неформального форуму, головною його метою має стати залучення до процесу розвитку шахової гри представників шахового співтовариства з різних країн світу. ФШУ готова взяти на себе організацію і істотну частину фінансування подібних регулярних дискусій", - повідомляється у листі.

У зв'язку з цим, Федерація шахів України вирішила провести опитування і звернутися до громадськості з анкетою, чи буде цікавий такий захід іншим країнам шахового світу.