Українська правда

ЧС-2010. Уругвай - Південна Корея: перемога команди Табареса

Сергей Шемшученко — 26 червня 2010, 16:09

Уругвай і Південна Корея зіграли правильний перший матч плей-офф. Уругвайців покарали за показову гру в обороні після швидкого м'яча. Вболівальникам Кореї подарували надію після голу Лі Чун Юна. Рівність у грі завершилася другим голом Суареса. І наприкінці матчу - корейський штурм, прекрасні моменти якого не було реалізовано.

Валерій Газзаєв завбачливо спрогнозував, що чемпіонат виграє південноамериканська команда. Невідомо, чи виграє Уругвай африканський мундіаль, але абсолютно точно стало зрозумілим те, що команда Табареса привернула до себе увагу багатьох футбольних уболівальників.

Що цікаво - перебіг матчу, та й результат, спрогнозувати було не важко. Любителі букмекерських ігор впевнено могли ставити на "Форлан-Суарес заб'ють" та "Корея заб'є після стандарту". Так усе й сталося.

Хоча перший гол у ворота Південної Кореї - ще один експонат у колекцію голкіперських помилок цього чемпіонату. Чим керувався Чон Сон Рен, забираючи руки від м'яча після прострілу Форлана, - не пояснить і сам воротар. Цим непорозумінням скористався Суарес, вискочивши із-за спин захисників та зробивши Уругвай лідером вже на 8-й хвилині.

Годину корейці під страшенним дощем намагалися відвоювати своє право на чвертьфінал, аж поки після стандарту Лі Чун Юн не перестрибав усіх у штрафному майданчику і не відправив головою м'яча у ворота.

У цей проміжок вмістилося суддівство Вольфганга Штарка та його бригади. В уругвайців відібрали вихід того ж Суареса на побачення із голкіпером, зафіксувавши непевний офсайд. Знову ж таки на користь уругвайців не призначено пенальті, коли після прориву М.Перейри м'яч потрапив у руку корейцю у штрафному майданчику. До речі, за точно такий епізод з рукою Лугано корейці отримали право виконати штрафний удар.

Рівний рахунок гнав команди вперед на радість стійким уболівальникам, які з трибун споглядали за тим, як поле стадіону "Нельсон Мандела Бей" остаточно "вмирає" від погоди. Зусилля футболістів не були марними. Після рзіграшу кутового Суарес підкрученим ударом відправив м'яча повз голкіпера у ворота. У корейців були стовідсоткові шанси відігратися, але за всієї поваги до азійської команди - Уругвай буде кращою окрасою чвертьфіналу чемпіонату світу.

1:0

1:1

2:1

Уругвай - Південна Корея - 2:1 (1:0, 1:1)

Голи: 1:0 - Суарес (8), 1:1 - Лі Чун Юн (68), 2:1 - Суарес (81).

Уругвай: Муслера, М.Перейра, Лугано, Годін (Вікторіно, 47), Фусіле, Аревало Ріос, Перес, А.Перейра (Лодейро, 74), Форлан, Кавані, Суарес (Фернандес, 84).

Південна Корея: Чон Сон Рен, Ча Ду Рі, Чо Ен Хен, Лі Чжон Су, Лі Ен Пхе, Пак Чжи Сун, Кі Сон Ен (Ем Гі Хон, 85), Кім Чжон У, Лі Чун Юн, Ким Чже Сон (Лі Дон Гук, 60), Пак Чу Юн.

Попередження: Кім Чжон У (38), Ча Ду Рі (69), Чо Ен Хен (83).