Українська правда

Три аеропорти виключили зі списку резервних до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 24 червня 2010, 11:30

Три аеропорти України, серед них і "Міжнародний аеропорт Рівне", які визначили резервними до проведення Євро-2012, позбулися цього статусу.

Про це повідомив член правління Асоціації "Аеропорти України" Віктор Якобчук, повідомляє ОГО.

"Шанси рівненського летовища бути резервним на сьогодні нульові. Якщо відверто, то на сьогоднішній день повернути цей статус вже дуже складно. У 2007, коли Україна тільки виборола право проводити Євро-2012 разом з Польщею, тоді ж проводилася інспекційна перевірка всіх аеропортів.

За результатами інспекції "Рівне" було визнане і визначене як резервний аеропорт для приймаючого міста Львів при проведенні Євро-2012.

Ми подали тоді всі генеральні плани. Ми були затвердженні й потрапили у державну цільову програму. Але було прийняте таке рішення, що Рівненський аеропорт, і не тільки Рівненський, а й ряд інших аеропортів, такий аеропорт як Суми (він був резервний для Харкова), аеропорт у Кривому Розі, у них забрали право бути резервними. Голова Державіаадміністрації повідомив, що Міністерство економіки не може профінансувати підготовку в тому об'ємі, адже для нашого аеропорту вже був порахований кошторис. І з Держбюджету мали виділити, якщо не помиляюся, 25 мільйонів гривень. Тому була прийнята постанова, що резервні аеропорти фінансуватися не будуть".

Зі слів Віктора Якобчука, не всі резервні летовища втратили цей статус: "Той же аеропорт Полтави, який все ж таки отримав кошти на підготовку до Євро-2012 із Державного бюджету. Там просто швидше все робили, тому кошти встигли надійти до постанови".